Scaun din lemn, pictat manual

Scaun  din lemn, pictat manual

luni, 23 ianuarie 2012

Mobila Pictata

In ultimul timp, tot ce este hand-made a capatat o mare valoare, si nu atat materiala, cat mai degraba sentimentala. Atunci cand faci ceva cu mana ta, iti este mai aproape de suflet, ceea ce ajuta foarte mult la o personalizare originala a tot ceea ce te inconjoara.

Daca simti ca ai talent la desen, este timpul sa apelezi la mobila pictata si sa schimbi, astfel, total look-ul locuintei tale.
Mobila pictata nu este nici pe departe o tendinta noua in design-ul interior. In secolul al XVI-lea, aceasta arta putea fi intalnita aproape in toata Europa, inclusiv in partea de nord-vest a Romaniei, unde a fost introdusa de catre sasi. Motivele alese pentru decorarea manuala a mobilei difera in functie de regiune si de traditie. In zona Transilvaniei, spre exemplu, modelele erau asemanatoare celor germane si maghiare, astfel obiectele de mobilier fiind pictate in modele rustice sau flori de diverse culori.
In momentul in care ai luat decizia de a picta manual propria mobila, trebuie sa tii cont de doua aspecte importante. In primul rand, nu trebuie sa exagerezi. Doar doua obiecte pictate ar trebui sa fie de ajuns pentru o camera, deoarece altfel risti sa incarci atmosfera si sa obtii un efect de prost gust. Apoi, asigura-te ca modelul ales se potriveste design-ului camerei si culorilor deja existente in acest spatiu. O data aceste doua conditii implinite, nu-ti ramane decat sa-ti lasi imaginatia sa zboare.
Pictura pe mobila poate fi solutia ideala atunci cand ai un dulap de care te-ai plictisit sau care, pur si simplu, s-a invechit. In loc sa il inlocuiesti, schimba-i total aspectul pictand pe el motive florale sau geometrice.
O ocazie foarte buna de a-ti exersa talentele de pictor ti-o poate oferi camera copilului. Alege culori vii si calde care vor conferi camerei un aspect placut, primitor. Micutul tau va fi foarte incantat de noul univers creat, iar prietenii vor fi cu siguranta surprinsi de creativitatea ta.
 Acest articol a fost preluat de pe site-ul  MARYA.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu